Wanneer je alleen een telefoonnummer van een persoon in je bezit hebt, maar niet het adres weet, kun je toch aan de bijbehorende adresgegevens komen. Door het telefoonnummer in onze database in te voeren, krijg je de juiste gegevens uit onze zoekresultaten. Met telefoonnummer zoeken, ontvang je niet alleen het adres, maar zie je ook de postcode. Een adres zoeken op naam kan natuurlijk ook. Hoe meer gegevens je invult, hoe nauwkeuriger het zoekresultaat zal zijn. Door het zoek adres op telefoonnummer database te raadplegen is het niet meer nodig om via omwegen aan een adres te komen.

Netnummer

Aan de hand van een telefoonnummer kun je herleiden wat de woonplaats van een persoon is. De automatisering van telefoonlijnen heeft een lange ontwikkeling meegemaakt, alvorens het kon functioneren zoals het nu doet. Het begin van de automatisering van het interlokale telefoonverkeer vond plaats in de jaren ’30. Nederland werd opgedeeld in verschillende telefoondistricten. Pas eind jaren ’30 werd er getracht het land onderling automatisch met elkaar te verbinden. Omstreeks 1955 waren alle districten onderling automatisch bereikbaar. Nog steeds hebben we een onderverdeling in regio’s. Zo is het netnummer voor Amsterdam 020, Breda 016 en Tilburg 013.

Wanneer je het nummer hebt van een vaste telefoon, kun je aan het netnummer herleiden waar iemand vandaan komt. Zo kun je nog gerichter op zoek gaan naar gegevens in onze database. Hoe meer gegevens je weet, hoe gerichter het zoekresultaat uiteindelijk zal zijn. Dus wanneer je het telefoonnummer weet en uit het kengetal de woonplaats kunt herleiden, ben je alweer een stapje verder in het zoekproces. Als je deze twee gegevens invoert in de handige zoek adres op telefoonnummer tool, verschijnen automatisch de gegevens van de persoon die je zoekt op je scherm.

Zoek op nummer

Het overkomt iedereen weleens, je wordt gebeld, maar je hebt geen idee wie het zou kunnen zijn. Indien je een oproep gemist hebt en het nummer in je telefoon ziet staan, kun je eenvoudig achterhalen wie je heeft proberen te bellen. Door dit telefoonnummer in te voeren in het zoek adres op telefoonnummer systeem, kun je alle informatie zien zoals de adresgegevens. Nu weet je direct waar diegene vandaan komt, gaat er misschien een belletje rinkelen bij het zien van de naam van de persoon. Mocht dat je nog niets zeggen, dan kun je het wellicht aan de adresgegevens zien.

Zoek op mobiel nummer

Gebeld worden door iemand met een vaste telefoon, je ziet het netnummer, kun je sneller de identiteit van iemand achterhalen als wanneer iemand je met een mobiel belt. Niet iedereen geeft zijn mobiele telefoonnummer op aan bepaalde instanties die het nummer vervolgens registreren, zodat je kunt zoeken op de manier waarnaar je ook naar een vast nummer zoekt. Ook niet iedereen heeft een mobiel abonnement. Er zijn veel prepaid nummers in omloop. Meestal laat iemand een voicemailbericht achter wanneer die persoon je niet kan bereiken. Je kunt het nummer eventueel automatisch terugbellen en zo achterhalen wie je gebeld heeft.

Een ander verhaal wordt het, als je herhaaldelijk gebeld wordt door een onbekend nummer. Dit kan vervelend zijn. Gelukkig kun je tegenwoordig telefoonnummers blokkeren. Dit zou een optie kunnen zijn wanneer je gewoon van de beller af wilt zijn en het je niet zoveel uitmaakt wie je telkens lastig viel. Indien je wilt achterhalen wie diegene was die jou belde, zou je het kunnen proberen te achterhalen via onze database, zoek adres op telefoonnummer. Indien dit geen goede resultaten geeft, doordat het mobiele nummer nergens bekend is in de systemen, kun je altijd je eigen telefoonprovider bellen en navraag doen.