Wanneer je een adres nodig hebt, vind je deze snel en gemakkelijk in onze database. Je hoeft alleen een naam in te vullen en een plaatnaam, het juiste adres is dan zo gevonden. Een adres opzoeken doe je eenvoudig via onze database op deze pagina. Binnen enkele seconden komt het adres van de persoon of bedrijf die jij zoekt naar boven. Onhandige hulpmiddelen, zoals alle bladzijdes van de telefoongids doorspitten, behoren tot de verleden tijd. Of je nu onderweg bent en een adres nodig hebt of thuis bent, onze handige adres zoeken op naam tool helpt je snel verder.

Hoe men vroeger een adres op naam zocht

Het vastleggen van een achternaam behoorde vroeger enkel tot de rijke adelen. Zij wilden hun afstamming via de achternaam vast laten leggen voor het nageslacht. Een paar eeuwen later besloot men, door de toename van de bevolkingsgroei, dat de gehele bevolking een achternaam diende te hebben. Een voornaam alleen zorgde voor verwarring. Men wist niet meer welke Willem of Jan er bedoeld werd. Een achternaam verzinnen bleek nog niet zo gemakkelijk. Er werden dus patroniemen verzonnen om een achternaam te verzinnen. Zo werd Pieter de zoon van Willem, Pieter Willems genoemd. De dochter van Stien, Emma, werd Emma Stiens genoemd.

De achternamen die gebruikt werden, verschilden in Nederland per streek. In bepaalde streken werd de naam van de boerderij of het beroep gebruikt als een achternaam. In Oost-Nederland werd de naam van het huis weleens als achternaam gebruikt. In plaatsen zoals Katwijk of Volendam, krijg je bij adres zoeken op naam veel zoekresultaten met dezelfde achternaam. In Katwijk is de naam Kuijt of van der Plas een veelvoorkomende naam. In Volendam heten veel mensen Tol, Veerman of Schilder. In Urk komt de achternaam Bakkers meer dan duizend keer voor. Dezelfde achternaam leidt weleens tot verwarring.

Hoe adres zoeken op naam?

Om een gericht zoekresultaat te krijgen, is het aan te bevelen om niet alleen de naam in te vullen, maar ook de plaatsnaam. Eén van de meest voorkomende combinaties van voor- en achternamen in Nederland, is Jan de Vries. Dus wanneer je alleen deze naam zou invullen, krijg je ontzettend veel zoekresultaten uit heel Nederland. Wanneer jouw kennis Jan de Vries in Etten-Leur woont, voeg de woonplaats dan toe voor een optimaal zoekresultaat. Zo kun je gerichter zoeken en heb je met adres zoeken op naam, de adresgegevens zo gevonden.

Adres zoeken op naam voor sollicitaties

Wanneer je vacatures ziet die je aanspreken, kun je ervoor kiezen om online te solliciteren of om het bedrijf aan te schrijven. Tegenwoordig wordt er veel online gereageerd op vacatures. Toch zijn er nog steeds werkgevers die je de keuze geven om online te solliciteren of een sollicitatiebrief per post te versturen. Wanneer je voor de laatste mogelijkheid kiest, heb je de juiste adresgegevens nodig van het bedrijf. Het bedrijf ’s adres zoeken op naam kun je hier ook snel vinden. Nog even de postcode erbij vermelden en je sollicitatiebrief kan op de post.

Adres Schiphol

Naar het adres van Schiphol wordt regelmatig gezocht. Het is handig om te weten, indien je gebruik wilt maken van parkeren Schiphol of wanneer mensen je wegbrengen naar Amsterdam Airport. Je kunt beter niet het adres van de luchthaven zelf gebruiken voor de navigatie, maar een adres wat je naar de juiste wegbreng locatie brengt. Dit scheelt vele omwegen op de luchthaven en tijd, door het navigatie adres in te stellen. Het adres voor de instelling van de navigatie is Ceintuurbaan Zuid, Schiphol. Je kunt parkeren in de Schiphol Terminal Parking. Dit ligt op twee minuten afstand van de incheckbalie.

Adres zoeken voor online shop

Shoppen doet bijna iedereen tegenwoordig online. Ook voor het kopen van cadeaus kun je bij een online shop terecht voor een cadeaubon of cadeau abonnement. Wanneer je deze wilt laten versturen, heb je natuurlijk de adresgegevens nodig van diegene die het cadeau in ontvangst mag nemen. Met de naam van de persoon, dus voor wie het bestemt is en de woonplaats, zoek je dit eenvoudig op in onze database. Je hoeft nu alleen maar de betaling te verrichten en het cadeau wordt naar het juiste adres verzonden. Zelfs laten inpakken, is mogelijk.

Adres zoeken hotelaanbiedingen

Wanneer je graag gebruik maakt van hotelaanbiedingen, is het soms niet duidelijk wat de exacte adresgegevens van het hotel zijn. Je ziet een korte beschrijving van het hotel en de prijs. Door te zoeken op de naam van het hotel en de plaats, heb je bij ons met adres zoeken op naam de adresgegevens zo achterhaalt. Met deze gegevens kun je de route bepalen naar het hotel of op zoek gaan naar parkeergelegenheden in de buurt. Ook de adressen van bezienswaardigheden in de buurt, heb je in een handomdraai gevonden. Vooraf check je zo eenvoudig waar de beste restaurants zitten.

Adressen zoeken voor vele doeleinden

Niemand staat er echt bij stil, maar een adres zoek je vaker op dan dat je zelf denkt. Of het nu is om de navigatie in te stellen of om iemand een kaartje te sturen, zonder de juiste adresgegevens gaat het je niet lukken. Wanneer je een accountmanager bent en regelmatig bedrijven bezoekt, gebruik je de adres zoeken op naam database natuurlijk veel vaker dan wanneer je iemand een verjaardagskaart wilt sturen. Een overzicht van de te bezoeken bedrijven helpt je een dag planning te maken, zodat je je tijd zo efficiënt mogelijk besteedt.

Niet alleen kun je door een adres opzoeken tijd besparen, ook helpt het je om niet te laat op afspraken te komen. Door vooraf een adres op te zoeken, ga je goed voorbereid op pad. Of je nu in de weekenden met je team geacht wordt tijdig op een wedstrijd te verschijnen, of je hebt een belangrijke afspraak, op tijd komen is belangrijk. En het is ook wat iedereen van je verwacht. Door vooraf het adres op te zoeken, heb je in ieder geval de intentie om op tijd te komen, nu de wekker niet vergeten te zetten.